2013. június 18., kedd

A hobbit 2 előzetes baljós árnyakat vet előre

Decemberben érkezik A hobbit második része. Kicsit bosszant a SMAUG a magyar címben, mert félreértésekhez fog vezetni, bár belátom hogy a SZMÓG meg hülyén néz ki.

Itt van a gyönyör. A játék lényege, hogy találjuk meg az eredeti történetet benne.



Nem sikerült? Nem csodálom. Már egyszer kipuffogtam magam azon hogy egy 300 oldalas könyvből hogyan voltak képesek három egész estés filmet csinálni, de ebből az előzetesből egyértelművé válik - hát bizony úgy, hogy írtak még másik történeteket hozzá. LEGOLAS ott ugrál benne. Meg valami vörös hajú tündespiné. Kik ezek? Meg megint azok az orkok, akiket pedig már azt hittem hogy kinyírtunk az előző részben...?

Persze művészi szabadság meg minden, de nem lett volna egyszerűbb a főszereplőt máshogy elnevezni, aztán kész, és nem lettek volna félreértések ebből...? A szomorú az benne, hogy Jackson bátyánk tulajdonképpen nem is írt új történetet, csak kicsit átírta a Gyűrűk Urát. Harcos hercegnő (=Arwen), szerelmi szál, orkok, harcolás, Gandalf, küzdelem a gonosz ellen aki Szauron, jaaa meg egy sárkány, de ha a végén kiderül hogy a sárkányt is Szauron mozgatja akkor morcos leszek.

Selina

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése